ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σφοδρή σύγκρουση Μητσοτάκη -Τσίπρα : «Εχθρός μας είναι ένας. Δεν είστε εσείς εχθρός μου κ. Τσίπρα. Εχθρός είναι ο κορονοϊός» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας επί της ουσίας αντάλλαξαν για ακόμη μια φορά «πυρά» υποστηρίζοντας ο καθένας από την πλευρά του ότι ο άλλος υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση, ενώ οι τόνοι ανέβηκαν πολλές φορές μεταξύ τους και ειδικά όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα Κουφοντίνα και τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Είστε πίσω από τις διαδηλώσεις γιατί θέλετε πάλι πλατείες Αγανακτισμένων.

Τσίπρας: «Να φοβάστε την οργή των νοικοκυραίων».

Σε υψηλούς τόνους ήταν και η πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν ξεκίνησε η Ώρα του πρωθυπουργού στην Βουλή με τον Αλέξη Τσίπρα να επιτίθεται προσωπικά στον πρωθυπουργό .

Ο Πρωθυπουργός μεταξύ άλλων είπε:

 Μπορώ να καταλάβω γιατί εξακολουθείτε ενώ σας δόθηκε η ευκαιρία να χαμηλώσετε τους τόνους να επενδύετε στην ένταση, στην πόλωση και τον διχασμό. Είναι το μόνο που ξέρετε να κάνετε καλά. Το πολιτικό σας βιογραφικό άρχισε να γράφεται στις πλατείες των Αγανακτισμένων»,

Και συνέχισε:   “ζητώ συγγνώμη από όλα τα θύματα της αστυνομικής         βίας” και ο Αλέξης Τσίπρας δεν το άφησε ασχολίαστο: “το μόνο καλό σημείο της ομιλίας σας ήταν όταν ζητήσατε συγγνώμη, αλλά και αυτή ήταν μισή. Ακόμα και αυτή τη στιγμή την εκφυλίσατε. Με τη στάση του σώματος, τις ειρωνείες και την απαξίωση στην προηγούμενη κυβέρνηση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Όταν ήμουν στην αντιπολίτευση μου ζητούσατε “κ. Τσίπρα λύστε τα χέρια της αστυνομίας”, τώρα με κατηγορείτε για αστυνομική βία επί των ημερών μας. Πότε λέγατε αλήθεια, τότε ή τώρα;». Ο κ. Τσίπρας τον κατηγόρησε ότι επανέφερε ρουσφετολογικές προσλήψεις στην Ομάδα ΔΙΑΣ, προσλαμβάνοντας παιδιά δίχως εκπαίδευση. Τον κατηγόρησε για την υπόθεση Ινδαρέ ότι προσπάθησε η αστυνομία να ενοχοποιήσει έναν πολίτη της μεσαίας τάξης για να αποσείσει η αστυνομία τις δικές της ευθύνες.

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε και η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Αλέξη Τσίπρα. «Σας επιστρέφω το κατηγορώ, εσείς ενσαρκώνετε την υποκρισία και τον φανατισμό» είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο μέτωπο του κορονοϊού λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας επιμένουν να μιλούν για παταγώδη αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας με τον Πρωθυπουργό να επισημαίνει ότι

«είναι ανεπίτρεπτο σήμερα, σε μια εποχή που η χώρα προσπαθεί να ανοίξει την οικονομία της, που θα χρησιμοποιήσει την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, να έρχεστε και να δυσφημείτε. Αν η πατρίδα μας ήταν στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, θα είχαμε θρηνήσει ακόμα 7000 συμπολίτες μας. Μια κωμόπολη…».

Ανέφερε επίσης πως όταν η αντιπολίτευση λέει πως η κυβέρνηση επειδή απέτυχε οικτρά στην πανδημία, εγκαθιδρύει αστυνομικό κράτος, δεν επιτίθεται στην κυβέρνηση αλλά στη χώρα.

«Έρχεστε και διαστρεβλώνετε και ακυρώνετε την προσπάθεια όλων μας. Γιατί το κάνετε; Τι θα κερδίσετε; Νομίζετε ότι θα ζημιώσετε εμένα ή την κυβέρνηση όταν λέτε ανερυθρίαστα τέτοια ψέματα; Είναι ψέμα αυτό που λέτε. Το ξέρετε και το λέτε», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Εκφράζετε μια μικρή μειοψηφία που επενδύει στην εμπάθεια και το διχασμό».

«Εχθρός μας είναι ένας. Δεν είστε εσείς εχθρός μου κ. Τσίπρα. Εχθρός είναι ο κορονοϊός» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button