Ελλάδα

Νέα Σμύρνη: Πώς έκλεψαν πέντε θυρίδες τράπεζας τρεις Κολομβιανοί

Υπόθεση διάρρηξης πέντε θυρίδων από θησαυροφυλάκιο τράπεζας στη Νέα Σμύρνη εξιχνίασε  η ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για διάρρηξη που σημειώθηκε στις 8 Ιουλίου 2022 από τρεις Κολομβιανούς, μέλη διεθνικής μετακινούμενης εγκληματικής ομάδας που ειδικεύεται σε κλοπές από τράπεζες.

Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ώστε να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Πώς διέρρηξαν τις θυρίδες οι Κολομβιανοί

Οι δράστες έφτασαν στην χώρα μας και ξεκίνησαν να μελετούν τους επίδοξους στόχους. Αφού επέλεξαν την τράπεζα της Νέας Σμύρνης, άρχισαν να την επισκέπτονται αρκετές φορές σε διάστημα τριών ημερών προκειμένου να χαρτογραφήσουν τον χώρο, καταγράφοντάς τον και σε βίντεο.

Οι Κολομβιανοί μοίρασαν τους ρόλους και μπήκαν διαδοχικά στην τράπεζα φορώντας χειρουργικές μάσκες, προσποιούμενοι τους πελάτες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί έφτασαν στον χώρο του θησαυροφυλακίου και διέρρηξαν πέντε θυρίδες, αφαιρώντας κοσμήματα.

Έφυγαν διαδοχικά από την τράπεζα και στη συνέχεια, ακολουθώντας ο καθένας διαφορετική διαδρομή, συναντήθηκαν σε μακρινό σημείο από την τράπεζα, επικοινωνώντας στο διάστημα αυτό μεταξύ τους. Την ίδια ημέρα έφυγαν από την χώρα, ταξιδεύοντας σε χώρα της ΕΕ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button