ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μετάλλαξη «Δέλτα» σε ποιες περιοχές έχουν εντοπιστεί κρούσματα. (αναλυτικά)

Μεγάλος κίνδυνος υπερ μετάδοσης από τους νέους με κορωνοϊό .

Η διασπορά του νέου στελέχους αφορά κυρίως νεαρά άτομα αφού το 70% των στελεχών απομονώθηκε σε  άτομα ηλικίας μικρότερης των 40 ετών.

Τα περισσότερα κρούσματα, το 84%, αφορούν σε άτομα ελληνικής εθνικότητας. Μόλις το 14% των κρουσμάτων είχαν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ενώ 7% είχαν λάβει δύο δόσεις εμβολίου.

Η πλειοψηφία των ασθενών αυτών είχαν συμπτωματική λοίμωξη, είχαν συμπτώματα δηλαδή, ενώ 13% των κρουσμάτων με την υπερ μεταδοτική μετάλλαξη «Δέλτα» χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Κανένας από αυτούς που νοσηλεύτηκαν με μετάλλαξη «Δέλτα» δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένος έναντι του κορονοϊού».

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ η μετάλλαξη Δέλτα εντοπίζεται:

-39 κρούσματα στην Αττική (9 στην ανατολική Αττική, 4 στον βόρειο τομέα, 3 στον δυτικό τομέα, 15 στον κεντρικό τομέα, 5 στον νότιο τομέα, 1 στον Πειραιά, 2 σε άγνωστο τομέα)—

-58 καταγράφηκαν στο Ηράκλειο

-Απο 1 σε  Αργολίδα, Αχαΐα, Κορινθία, Λάρισα και Χαλκιδική—

-4 κρούσματα στη Μυτιλήνη

-2 κρούσματα στην Πάρο

-3 στο Ρέθυμνο

-5 στη Θεσσαλονίκη

Στις Κυκλάδες, πάντως, όπως προκύπτει από τον επιδημιολογικό χάρτη οι μόνιμοι κάτοικοι – με χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά της Μυκόνου, της Πάρου και της Μήλου – έχουν δημιουργήσει ένα ισχυρό τείχος απέναντι στον κορονοϊό με ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων αγγίζει το 86,93%, το 62,21% και το 76,02% αντίστοιχα.

Αντίθετα στη Νάξο οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν ξεπερνούν το 48,24%, στο Ρέθυμνο το 41,43% των κατοίκων έχουν λάβει μία μόνο δόση, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι ανέρχονται σε 33,55%, στην Ηλεία το 48,40% των κατοίκων έχουν λάβει μία τουλάχιστον δόση εμβολίου αλλά οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν ξεπερνούν το 38,65%.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button