Ελλάδα

Μεσολόγγι: Τι μυστικό κρύβει ο βάλτος για τον 31χρονο Μπάμπη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι. Σε αυτές συμμετέχει πλέον και ο Στρατός με τους ναρκαλιευτές οι οποίοι σαρώνουν κάθε σημείο του βάλτου, τόσο για την καραμπίνα, όσο και για το κινητό του θύματος,  που οι Αρχές εκτιμούν ότι θ’ αποκαλύψει τη διαδρομή που ακολούθησε, αλλά και τις συνομιλίες που είχε πριν χαθούν τα ίχνη του.

Το «σάρωμα» από μηχάνημα ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων  έφτασε στον κάμπο του Ευηνοχωρίου από τα Ιωάννινα, έγινε σε συγκεκριμένα σημεία. Εκεί όπου πιθανολογείται πως ο φερόμενος ως δράστης, έκρυψε ή έριξε στο νερό τα προσωπικά αντικείμενα του 31χρονου, στην προσπάθεια απόκρυψης σε βάρος του στοιχείων. Ωστόσο, οι έρευνες δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα και ως εκ τούτου η επιχείρηση αναζήτησης της καραμπίνας και του κινητού του θύματος θα συνεχιστούν και σήμερα.

Το δεκάβολο φυσίγγιο από μονόκαννο κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιείται στο κυνήγι αγριογούρουνου και το οποίο εντοπίστηκε σε απόσταση 4 μέτρων από τη σορό έχει σταλεί για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Ωστόσο, ταυτοποίηση μπορεί να γίνει μόνο εφόσον βρεθεί και η καραμπίνα.

Την ίδια στιγμή στο σπίτι του θύματος βρέθηκε λογισμικό αναζήτησης κρυπτονομισμάτων αλλά και ένα τετράδιο που γράφει τα ονόματα και τα ποσά όσων του χρωστούσαν.

Υπάρχουν 2-3 λογισμικά στην Ελλάδα. Κάποιοι μάλιστα κάνουν λόγο για πώληση μη υπαρκτών κρυπτονομισμάτων

Παράλληλα η αστυνομία ερευνά και την πτυχή της αναζήτησης κρυμμένων θησαυρών.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται η περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, όπου ο Μπάμπης Κούτσικος εντοπίστηκε νεκρός. Εκεί, αρχαιοκάπηλοι πολλές φορές στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί να σκάβουν σε συγκεκριμένα σημεία, για να βρουν αντικείμενα ή αρχαία νομίσματα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αναζητούν χρυσές λίρες.

Ο κρεοπώλης στην απολογία του, ισχυρίστηκε ότι ο 30χρονος τα τελευταία δύο χρόνια αναζητούσε χαμένους θησαυρούς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button