ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μαγνησία: Πάνω από 100 τα επίσημα κρούσματα γαστρεντερίτιδας λόγω του νερού

Αυξάνονται οι νοσηλείες από τη γαστρεντερίτιδα  που έπληξε μαζικά δύο χωριά στη Μαγνήσια πιθανότατα λόγω μόλυνσης του νερού.

Νεότερη επίσημη ενημέρωση από το Νοσοκομείο Βόλου αναφέρει ότι από 27/5/24 έως 3/06/24 34 στο νοσοκομείο νοσηλεύτηκαν 20 παιδιά και 14 ενήλικες με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επίσημα κρούσματα ξεπέρασαν τα 100 ενώ συνεχίζουν να καταφτάνουν περιστατικά στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου.

Συνολικά 34 άτομα χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και συγκεκριμένα 12 παιδιά στη Παιδιατρική Κλινική και 5 ενήλικες (4 στην Β Παθολογική και 1 στη ΜΕΘ). Σήμερα νοσηλεύονται 8 παιδιά και 3 ενήλικες (2 Β Παθολογική και 1 ΜΕΘ). 

Ο ασθενής που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ είναι λόγω Κρανιοεγκεφαλικής Κάκωσης από πτώση λόγω αισθήματος αδυναμίας εξαιτίας της γαστρεντερίτιδας. Επίσης ο ένας ασθενής που νοσηλεύεται στην Β Παθολογική κλινική έχει σαν αιτία εισαγωγής ΑΕΕ – Εγκεφαλικό επεισόδιο.

Για την 91χρονη αναφέρεται ότι: Μια ασθενής που εισήχθη με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στις 18:30 2/6 και απεβίωσε 3/6 4:20 από την περιοχή του Αλμυρού, διερευνάται εργαστηριακά εάν σχετίζεται ή όχι με τα υπόλοιπα περιστατικά. Αν και με τις μέχρι τώρα ενδείξεις δεν φαίνεται να σχετίζεται.

Τα 7 παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική έχουν καλή κλινική εικόνα ενώ το 1 που προσήλθε 31/05 σε πιο σοβαρή κατάσταση έχει βελτιωμένη κλινική εικόνα Από τις 8:00 σήμερα δεν έχουμε κάποιο νέο περιστατικό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button