ΑΠΟΨΕΙΣΕπενδύσεις

Γλυφάδα: Κουφάρια της κρίσης μεταμορφώνονται σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία.

Εναντι 18 εκατ., η Day Group απέκτησε παλαιό ημιτελές ακίνητο 6.000 τ.μ. Το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται στον αριθμό 27 της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη στη διασταύρωση με την Κύπρου.

Η ζήτηση για υψηλής ποιότητας μονάδες φιλοξενίας αλλά και κατοικίες βαίνει το τελευταίο διάστημα αυξανόμενη, όπως μαρτυρούν και οι αυξανόμενες τιμές πώλησης των ακινήτων στο ευρύτερο μέτωπο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, κινητοποιώντας κεφάλαια και επιχειρηματικά εγχειρήματα.

Είναι σε αυτό το πλαίσιο που δρομολογείται η πρώτη μεγάλη επένδυση, απο την συγκεκριμένη εταιρεία  στην περιοχή του κέντρου της Γλυφάδας.

Η επένδυση αφορά τη μετατροπή παλαιού ημιτελούς ακινήτου συνολικής επιφανείας 6.000 τετραγωνικών μέτρων, που είχε μείνει επί σχεδόν 15 χρόνια «στα μπετά», σε πολυτελές ξενοδοχείο δωδεκάμηνης λειτουργίας που θα περιλαμβάνει και branded residences, δηλαδή πολυτελείς επώνυμες κατοικίες, αμφότερα υπό τη διαχείριση μεγάλης διεθνούς εμβληματικής αλυσίδας του κλάδου φιλοξενίας.

Πρόκειται για ακίνητο που βγήκε στον πλειστηριασμό από την Τράπεζα Αττικής το φθινόπωρο και αγοράστηκε τελικά έναντι 18 εκατ. ευρώ από την Day Group, μια ελληνική εταιρεία ανάπτυξης και επενδύσεων ακίνητης περιουσίας, που ασχολείται με τον σχεδιασμό, την κατασκευή, την ανάπλαση, τη μίσθωση και την πώληση εμπορικών και οικιστικών ακινήτων.

H Day Group, που έχει στο χαρτοφυλάκιό της έργα όπως το οικιστικό project «One South» στη Βούλα, ακίνητα στο Παλαιό Ψυχικό και στη Φιλοθέη, αλλά και κτίριο γραφείων όπως της Enel στη Ρουμανία την οποία αγόρασε πρόσφατα η ΔΕΗ, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αδειοδότησης.

Να θυμίσουμε ότι η περιοχή της Γλυφάδα στο παρελθόν διέθετε αρκετά ξενοδοχεία, τα οποία εξυπηρετούσαν κυρίως πελατεία που αντλούσαν από τη λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Μετά το 2001, οπότε το αεροδρόμιο μεταφέρθηκε στα Σπάτα, και ακόμη περισσότερο μετά το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης χρέους στις αρχές δεκαετίας του 2010 η πλειονότητα του ξενοδοχειακού δυναμικού της περιοχής απαξιώθηκε.

Κάποιες από τις μονάδες αυτές πουλήθηκαν σε ναυτιλιακές εταιρείες, που τις μετέτρεψαν σε γραφεία τους, ενώ άλλες απλώς παράκμασαν. Με την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού, που απέκτησε δυναμική το 2013-2014 και συνέχισε να κλιμακώνεται μετά την πανδημία, μεγάλα ξένα αλλά και ελληνικά επενδυτικά σχήματα εντόπισαν ευκαιρίες τόσο για μονάδες φιλοξενίας όσο και για συγκροτήματα κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή.

Τώρα το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται σε μονάδες όπως αυτή που θα εγκαινιαστεί στα τέλη του 2025 απο την Day Group.

Είναι σημαντική η αλλαγή στην εικόνα αλλά και την χρήση σε παρωχημένα, ημιτελή ή υπερχρεωμένα ακίνητα που άφησαν στην περιοχή η ελληνική κρίση χρέους και επιχειρηματικές χρεοκοπίες όπως αυτή της Carouzos Real Estate.

Σε αυτήν την εταιρεία ανήκε το ακίνητο στη διασταύρωση της Γρηγορίου Λαμπράκη με την Κύπρου, το οποίο πέρασε στον έλεγχο των πιστωτών και αφού βγήκε σε πλειστηριασμό στον οποίον συμμετείχαν αρκετές μεγάλες ελληνικές ΑΕΕΑΠ, φιλοδοξεί τώρα να αποκτήσει αίγλη εξελισσόμενο σε ένα από τα πρώτα υπερπολυτελή ξενοδοχεία στο κέντρο της Γλυφάδας.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button