ΆνθρωποιΑΠΟΨΕΙΣ

Έλληνες φοιτητές κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Βιολογίας στο Παρίσι

Μια ομάδα νέων παιδιών φοιτητών του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ μας έκανε υπερήφανους και μας  υπενθύμισε ότι υπάρχουν και πολλά κατορθώματα που αξίζει να ακούγονται και να μας δίνουν ελπίδα.

Εννιά προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Βιολογίας, Τμήμα Φαρμακευτικής, Ιατρική Σχολή, Τμήμα Πληροφορικής ΕΚΠΑ) και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Σχολή Χημικών Μηχανικών, Σχολή Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ) διαγωνίστηκαν στον ετήσιο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM 2022 στον εκθεσιακό χώρο Paris Expo-Porte de Versailles του Παρισιού, κατακτώντας την πρώτη θέση! 

Η iGEM Athens σχεδίασε και υλοποίησε ένα σύστημα που περιλαμβάνει την ενσωμάτωση ενός υπολογιστικού αλγορίθμου σε ένα βακτηριακό βιολογικό κύκλωμα, με στόχο τη δημιουργία ενός εργαλείου που θα μπορεί να επεξεργάζεται διαφορετικά ερεθίσματα, να τα ταξινομεί βάσει της σημαντικότητάς τους και αντίστοιχα να παίρνει μία τελική απόφαση εκπομπής ή μη σήματος.

Όπως αναφέρει ακόμα σε ανακοίνωση του το ΕΚΠΑ, η ερευνητική τους δουλειά εντάσσεται στον ταχέως αναδυόμενο κλάδο του Biocomputing (κλάδος που ασχολείται με την κατασκευή βιολογικών συστημάτων που πραγματοποιούν λειτουργίες που παραδοσιακά εκτελούνται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές) και αποτελεί έναν καινοτόμο σχεδιασμό ενός πρώιμου σταδίου βακτηριακής τεχνητής νοημοσύνης.  

Αναλυτικότερα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για όλο το ερευνητικό αυτό project στην ιστοσελίδα που δημιούργησε η ομάδα για τον Διαγωνισμό με δωρεάν πρόσβαση για όλους στον παρακάτω σύνδεσμο: https://2022.igem.wiki/athens/

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button