Ελλάδα

Έκτακτη σύσκεψη για τους σεισμούς:τι αναφέρει το πόρισμα της επιτροπής  για Λέσβο, Εύβοια, Θήβα και Κρήτη.

Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Μόνιμης Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ, που συνεκλήθη έπειτα από συνεννόηση του Χρήστου Στυλιανίδη και του προέδρου του ΟΑΣΠ και προέδρου της Επιτροπής, Ευθύμιου Λέκκα.

Στην έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε για την σεισμική διέγερση των τελευταίων εβδομάδων στην Ελλάδα εκδόθηκε πόρισμα με ειδικές οδηγίες στους κατοίκους της Λέσβου

Σύμφωνα με το ομόφωνο πόρισμα των μελών της Επιτροπής:

  • Η σεισμική διακινδύνευση στην Ανατολική Κρήτη είναι εξαιρετικά μικρή, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα.
  • Στις περιοχές της Θήβας και της Εύβοιας καταγράφονται και αξιολογούνται τα νεότερα δεδομένα, με στόχο την πληρέστερη παρακολούθηση των σεισμικών ακολουθιών.
  • Η τρέχουσα σεισμική δραστηριότητα στη βόρεια Λέσβο είναι σε εξέλιξη και παρακολουθείται. Δεν υπάρχουν στοιχεία ενεργοποίησης παρακείμενων ρηξιγενών ζωνών.

Στους πολίτες της Λέσβου συστήνεται: (α) να αποφεύγουν την είσοδο και την παραμονή τους σε κτίρια που τυχόν έχουν υποστεί βλάβες ή έχουν χαρακτηριστεί προσωρινά «Μη Κατοικήσιμα» από τα αρμόδια κλιμάκια μηχανικών και (β) να επιλέγουν ασφαλείς διαδρομές κατά τη μετακίνησή τους μέσα στον αστικό ιστό.

Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε όπως η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου παραμείνει σε επιφυλακή και να παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις προκειμένου να συγκληθεί και πάλι αν χρειαστεί.

Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, συμπεριλαμβανομένων και των ΕΜΑΚ, παραμένουν σε ετοιμότητα.

Για τη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα σε πολλαπλά μέτωπα στη χώρα μας μίλησε χθες Τετάρτη 11/1 ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος τονίζοντας πως «αυτή τη στιγμή η Λέσβος είναι η πιο επίφοβη περιοχή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button