ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΔΕΘ 2022 – Κυριάκος Μητσοτάκης για εκλογικό νόμο: Δεν θα τον αλλάξω εκτός αν το ζητήσει ο Τσίπρας- Δεν μπορώ να διανοηθώ σύρραξη Ελλάδας Τουρκίας

Στο ενδεχόμενο να αλλάξει ο εκλογικός νόμος κλήθηκε, μεταξύ άλλων, να απαντήσει ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2022. «Θα πορευτούμε στις εκλογές με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο», τόνισε ο κύριος Μητσοτάκης .

«Είναι αλήθεια ότι έχω δεχθεί τέτοιες εισηγήσεις» από βουλευτές της ΝΔ, απάντησε ο  Κυριακος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ 2022, στο ερώτημα αν σκέπτεται να προωθήσει άμεσα αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Δεν είμαι κωλοτούμπας τόνισε .Έχω πει ότι κανόνες παιχνιδιού είναι σταθεροί και δεν νοείται να αλλάξουν λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Θα πορευτούμε στις εκλογές με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο. Ο νόμος αυτός δίνει bonus με πιο κλιμακωτό τρόπο και θέτει τον πήχη στο 37 με 38%. Θα ήταν ανεύθυνο να πω ότι αλλάζω τον νόμο και κατεβάζω τον πήχη. Προτιμώ να πείθω τους πολίτες γιατί στις μεθεπόμενες εκλογές πρέπει να πετύχει μια ισχυρή κυβέρνηση μέσα από αυτοδύναμη ΝΔ», διαμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός συνέχισε, συμπληρώνοντας, όμως ότι: «Δεν τίθεται κανένα ζήτημα εκλογικού νόμου εκτός από μια περίπτωση. Αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεχθεί ότι η κάλπη απλής αναλογικής είναι βόμβα στα θεμέλια της χώρας και δεχθεί από κοινού να αλλάξουμε τον νόμο. Εκτιμώ ότι αυτό δεν θα συμβεί. Θα ερωτηθεί ο κ. Τσίπρας. Είμαι περίπου βέβαιος ότι θα πορευτούμε στις ερχόμενες εκλογές με τον υφιστάμενο νόμο χωρίς να κάνουμε αλλαγή ή προσαρμογή.

Έχω χτίσει σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες μέσα από τα καλά, τα λάθη και την ειλικρινή μου στάση να προσπαθώ να γίνω καλύτερος. Αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης δεν είμαι διατεθειμένος να την αλλάξω», ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός.

Σε άλλη ερώτηση, για  κάποιες εξωτερικές παρεμβάσεις στις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Μπορεί ο κ. Ερντογάν να θέλει άλλο πρωθυπουργό, αλλά θα του πω ότι αυτό το επιλέγει μόνο ένας: ο ελληνικός λαός».

Επίσης  απαντώντας  σε ερώτηση αν φοβάται θερμό επεισόδιο με την Τουρκία και αν παραμένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε  ότι «θεωρώ απαράδεκτες τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και εξαιρετικά προβληματική αυτή την διαρκή επιθετικότητα που εκπορεύεται από το τουρκικό κατεστημένο»

«Καταλαβαίνω γιατί πριν από μία εκλογική αναμέτρηση τα κόμματα της Τουρκίας επικεντρώνονται στον εθνικισμό και υπερθεματίζουν αλλά κάνουν λάθος γιατί δηλητηριάζουν την τουρκική κοινωνία», τόνισε  ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε  ότι «εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τον τούρκο πρόεδρο σε ένα μπαράζ θερμών δηλώσεων. Θα ήταν ανεύθυνο, δεν ταιριάζει. Θα δίνουμε σαφείς απαντήσεις και μέσα και έξω. Η Τουρκία θέλει να παρουσιάσει την Ελλάδα ως δήθεν επιτιθέμενη.

Εμείς θα χτίζουμε με συνέπεια τις συμμαχίες μας και θα εξοπλίζουμε τις ένοπλες δυνάμεις. Θα έχουμε ανοικτούς διαύλους με την Τουρκία. Δεν είμαι εγώ αυτός που ανατίναξε τις γέφυρες επικοινωνίας και δεν είμαι εγώ αυτός που είπα “Ερντογάν γιοκ”», εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button