Διεθνή

Χρέη Προέδρου των ΗΠΑ ανέλαβε για ένα μικρό  διάστημα η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις

Όπως  έγινε γνωστό, ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση και θα υποβληθεί σε μια “συνήθη ιατρική πράξη”

Στη θέση της Προέδρου των ΗΠΑ θα βρεθηκε για μικρό χρονικό διάστημα η Αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση και υποβλήθηκε  σε μια “συνήθη ιατρική πράξη” (κολονοσκόπηση) γ ια την οποία απαιτείται να βρεθεί υπό αναισθησία.

“Όπως συνέβη όταν ο Πρόεδρος Τζορτζ Μπους είχε την ίδια διαδικασία το 2002 και το 2007, και ακολουθώντας τη διαδικασία που ορίζεται στο Σύνταγμα, ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα μεταβιβάσει την εξουσία στην Αντιπρόεδρο για το σύντομο χρονικό διάστημα όταν είναι υπό αναισθησία” ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Τελικά ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε εκ νέου τα προεδρικά του καθήκοντα τα οποία είχε μεταβιβάσει για σύντομο χρονικό διάστημα στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για όση ώρα παρέμενε υπό αναισθησία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Νεότερη ανακοίνωση αναφέρει ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παραμένει στο νοσοκομείο Γουόλτερ Ριντ, κοντά στην Ουάσινγκτον, για τη συνέχιση του γενικού τσεκ-απ “ρουτίνας” στο οποίο υποβάλλεται.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε επίσης
Close
Back to top button