ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Χορός των Ρίχτερ στην Θήβα -Α.Τσελέντης : «Οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτεροι προσεχτικοί με τα κτίρια»

Ένας νέος σεισμός σημειώθηκε λίγο πριν από τις 08:20 σήμερα το με το επίκεντρο να εντοπίζεται κοντά στη Θήβα. Στην περιοχή αυτή τις τελευταίες μέρες υπάρχει έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου της Αθήνας, ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,4 Ρίχτερ.

Το επίκεντρό του εντοπίζεται πέντε χιλιόμετρα ανατολικά, βορειοανατολικά της Θήβας και το εστιακό του βάθος ήταν επίσης 5 χιλιόμετρα.

Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, μίλησε για ένα σεισμό που έγινε ιδιαίτερα ασιθητός και με έντονο θόρυβο.

«Πρόκειται για ένα σεισμό με μικρό εστιακό βάθος ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός και είχε μάλιστα και έντονο θόρυβο. Είχε μέγεθος 4 ρίχτερ και εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα» και συνέχισε:

«Κάθε σεισμός που γίνεται στη Θήβα μας απασχολεί γιατί ο δομικός ιστός της πόλης έχει επιβαρυνθεί σημαντικά από τους πολλαπλούς σεισμούς που σημειώνονται στην πόλη τα τελευταία χρόνια. Μας ανησυχεί επίσης γιατί στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν μεγάλα ρήγματα με άσχημο ιστορικό παρελθόν. Οι κάτοικοι πρέπει να είναι ιδιαίτεροι προσεχτικοί με τα κτίρια. Ακόμα δεν μπορούμε αν ήταν ο κύριος και για αυτό εφιστούμε και την προσοχή των κατοίκων της Θήβας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button