Ελλάδα

Αυτός είναι ο «κύριος» που κατονόμασε η Σοφία Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση

Η απάντηση του με γραπτή δήλωση .

Τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας Αριστείδη.  Αδαμόπουλο κατονόμασε η χρυσή Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου ότι την κακοποίησε σεξουαλικά το 1998 .

Η ολυμπιονίκης μας πριν  μιλήσει δημόσια για τον εφιάλτη που βίωσε,βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα  και κατήγγειλε τον συγκεκριμένο παράγοντα και τον κατονόμασε.

Η Σοφία Μπεκατώρου στις 20 Δεκεμβρίου μιλώντας στο Marie Claire μίλησε ανοιχτά για σεξουαλική κακοποίηση .

Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος είναι  ο νυν αντιπρόεδρος της ΕΙΟ και Υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Έφορος Κεντρικής Ελλάδος αλλά και ο εκπρόσωπος της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.Ο Αδαμόπουλος βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ από τη δεκαετία του ‘90, όπως και σχεδόν το σύνολο των διοικούντων της Ομοσπονδίας και από τον Ιούνιο του 1997 εκτελεί χρέη αντιπροέδρου.

Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος είναι ο άνθρωπος που φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά την Σοφία Μπεκατώρου, σύμφωνα με τις καταγγελίες της ίδιας, γεγονός οδήγησε στην παραίτησή του από την Ομοσπονδία της Ιστιοπλοΐας.

Σε γραπτή του δήλωση, ο πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αριστείδης Αδαμόπουλος, τοποθετήθηκε για την εμπλοκή του ονόματός του στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου.

Η γραπτή δήλωση του Αριστείδη Αδαμόπουλου:

«Είναι αναμενόμενο καταγγελίες που εισφέρονται εις βάρος μου από δημόσιο πρόσωπο, μεγάλης αναγνωρισιμότητας και ευρείας κοινωνικής απήχησης, να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, να δημιουργούν αισθήματα συμπόνοιας για την καταγγέλλουσα και αποστροφής για τον φερόμενο “θύτη”.

Ωστόσο αποτελεί ελάχιστη κατάκτηση κάθε δημοκρατικού κράτους δικαίου και αντίστοιχη υποχρέωση των θεσμικών του φορέων, και των ΜΜΕ να μη στοχοποιούν πρόσωπα, να μην διακινούν τις φωτογραφίες τους, και να μην έχουν ήδη καταδικάσει τον δήθεν “θύτη”, προτού του δοθεί η ευκαιρία να εκφέρει τη δική του άποψη για γεγονότα που δημοσιοποιήθηκαν από τρίτους. Όλα αυτά που η Δικαιοσύνη ως πρωταρχικά αρμόδιος φορέας σέβεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις εν προκειμένω έχουν ήδη παραβιαστεί από τους όψιμους μιμητές της, που την υποκαθιστούν στο έργο της.

Καλώ την Πολιτεία, τους θεσμικούς φορείς, και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να σεβαστούν πρώτα την οικογένειά μου, τα παιδιά και τα εγγόνια μου, να αναμείνουν όσα υποχρεούμαι πλέον να εισφέρω σε κάθε αρμόδια αρχή και να αποστούν από κάθε ενέργεια που θα θυματοποιήσει περαιτέρω μέλη της οικογένειάς μου και εμένα προσωπικά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button