ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αλέξης Τσίπρας: Απρόσμενα οδυνηρό σοκ για μας το αποτέλεσμα των εκλογών

Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε τη διερευνητική εντολή και η σκυτάλη πέρασε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη.  Ανταποκρίθηκα στη θεσμική μου υποχρέωση και ήρθα, αλλά δεν θα παραλάβω την εντολή, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Απρόσμενο και οδυνηρό σοκ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο και τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την οποία δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή. Παράλληλα, ανέλαβε ακέραια την ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα και διαμήνυσε ότι θα σταθεί και θα δώσει τη μάχη.

Επίσης, ζήτησε συγγνώμη από τους ανθρώπους που πλήγωσε.

Όπως είπε κατά τη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση. «Ανταποκρίθηκα στη συνταγματική υποχρέωση να ερθω και να σας πω ότι δεν θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή διότι δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνηση. Ως εκ τούτου, έχετε τη δικαιοδοσία για το θα ακολουθήσει» ανέφερε απευθυνόμενος στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντέτεινε πως το Σύνταγμα προβλέπει με σαφή τρόπο και εξέφρασε την ελπίδα οι επόμενες εκλογές να δώσουν κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη λίγα λεπτά μετά τις 11:00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου τον κ. Καλογήρου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά την παράδοση και από τον αρχηγό του δεύτερου κόμματος της διερευνητικής εντολής, η σκυτάλη περνάει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.

Ανάλογη με τον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται και η στάση του επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ καθώς όπως διαμηνύουν από τη Χαριλάου Τρικούπη «η εντολή είναι πλέον κενή περιεχομένου».

Μετά το πέρας της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών, αρχίζει να αδειάζει η κλεψύδρα για τις δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουνίου, με ενισχυμένη αναλογική, ενώ ταυτόχρονα επισπεύδονται οι διαδικασίες σχετικά με την ορκωμοσία και διάλυση της Βουλής, αλλά και σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button